Veleposlanik Izraela Gary Koren posjetio Tehnološki park-SPINIT

Veleposlanik Republike Izrael Nj.E. Gary Koren u petak, 11. studenoga, posjetio je UNIST Tehnološki park u Spinutu, gdje se susreo s prof. dr. sc. Svenom Gotovcem, direktorom Tehnološkog parka i profesorom na FESB-u.  Svrha posjeta je nastavak izuzetno dobre međusobne  suradnje i planiranje novih projekata između start-up ekosustava Republike Izrael, Sveučilišta u Splitu i UNIST Tehnološkog parka.

– Sa zadovoljstvom ćemo nastaviti suradnju, u nekim vidovima je i proširiti zajedničkim konferencijama. Također, ponudit ćemo mogućnost studentima Sveučilišta u Splitu da se pridruže programu Neurodata, zajedničkom istraživanju u području medicine i elektrotehnike vezanom za budućnost medicinskih uređaja koje bi pomagalo ljudima s degenerativnim bolestima. Hrvatska ima izvrsne inženjere, a izraelski znanstvenici su puno napredovali u istraživanjima mozga i kognitivnih sposobnosti  – ustvrdio je veleposlanik Koren. Također, planirana je suradnja i u području gospodarstva, odnosno tvrtki koje bi mogle zajednički raditi u području obnovljivih izvora energije.

Veleposlanik je istaknuo kako u Tehnološkom parku ima mnogo mladih ljudi s dobrim idejama, koji počinju razvijati svoje poslovne zamisli, te impresivnih startupova. Svima koji žele pokrenuti svoj posao, poručio je da im je nebo granica.

Svoje zadovoljstvo ovim posjetom i rezultatima susreta nije krio ni prof. Gotovac.

– Pričali smo o nastavku suradnje, kako će se dalje odvijati od posjeta Izraelu i raznim konferencijama pa i dolasku izraelskih znanstvenika na naše konferencije, razmjene studenata, bilo kroz Erasmus program bilo kroz razne bilateralne programe Ministarstva znanosti i obrazovanja – kazao je Gotovac najavivši i planove za dugoročniju suradnju.

Scroll to Top
Malcare WordPress Security