U Tehnološkom Parku održana je trodnevna konferencija Open Space EUF-a

Trodnevna konferencija Open Space u organizaciji European University Foundation (EUF) svečano je otvorena u srijedu 7. lipnja, u SPINIT Tehnološkom inkubatoru.

-Sveučilište u Splitu domaćin je ovog skupa na kojem se okupilo 75 sudionika. Kolege sa sveučilišta diljem Europe će razmjenjivati iskustva u provedbi Erasmus+ KA2 projekata, o samom procesu pisanja, idejama za projekte, te iskustvima u provedbi. Događanje je radioničkog tipa jer je cilj razvoj projektnih ideja – ustvrdila je Ana Ćosić, voditeljica Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju splitskog sveučilišta.

Prorektor za međunarodnu suradnju i lokalnu suradnju Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Zoran Đogaš pozdravio je uvodno sve sudionike konferencije, zaželjevši im ugodan boravak na sveučilištu i u gradu Splitu. Istaknuo je kako je riječ o značajnom događanju važnom za prepoznatljivost splitskog sveučilišta i njegovu vidljivost u Europi i šire, a upoznao je nazočne sa Sveučilištem i najvažnijim projektima koji se na njemu provode.

João Bacelar, izvršni direktor EUF-a iskazao je iznimno zadovoljstvo što se prva konferencija uživo ove organizacije odvija upravo u Splitu, istaknuvši kako će se u ova tri dana na konferenciji raspravljati o projektnim idejama brojnih tema, kako poboljšati mobilnost, unaprijediti Erasmus+ program i slično.

Sveučilište u Splitu 2019. godine učlanilo se u EUF, jednu od najprestižnijih i najutjecajnijih sveučilišnih mreža u Europi. Temeljna misija mreže je doprinos modernom, jakom i kompetitivnom Europskom prostoru visokog obrazovanja te zalaganje za podizanje kvalitete studentskih mobilnosti. Mreža ima veliko iskustvo u kreiranju politika i jak utjecaj na razvoj Erasmus+ programa, a jedna od njihovih najpoznatijih inicijativa u ovom trenutku je njegova digitalizacija.

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security