Studenti FESB-a u Tehnološkom Parku predstavili rješenja za sustave kojima se prati prisutnost na nastavi

Studenti završne godine diplomskog studija Računarstva Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u petak, 17. veljače, u Tehnološkom parku SPINIT predstavili su svoja rješenja za sustave kojima se prati prisutnost studenata na nastavi. Kako je pojasnio prof. dr. sc. Sven Gotovac, profesor na FESB-u i voditelj projekata u SPINIT-u, želja je približiti studente tržištu rada i realnim projektima, odnosno da u okviru nekih kolegija na završnim godinama studija rješavaju konkretne probleme u određenim tvrtkama, a koji su vezane uz više tehnologije.

– Studente smo podijelili u nekoliko grupa, po tri do četiri člana. Od 20 grupa, njih pet najboljih je došlo do današnjeg  predstavljanja. Rješavali su probleme pametnog upravljanja pristupa u prostorije, u smislu da se zna je li netko u prostoriji, kada je ušao, kada je izašao bez timbravanja kartica već korištenjem mobitela, bežičnih tehnologija, aplikacija i slično. U tom smislu važno je i naglasiti i komponentu uštede energije, npr. kada se izađe iz prostorije da se smanjuje grijanje, gase svjetla…, ustvrdio je prof. Gotovac.

Pet studentskih timova svoje sustave je predstavilo pred tročlanim žirijem, koji su uz prof. Gotovca činili Nediljko Bugarin (SPINIT) i Neven Rusković, direktor tvrtke Špica sustavi, inače partnera ovog projekta, koja se bavi razvojem sustava, odnosno automatizacijom procesa u područjima upravljanja ljudskih resursa, hotelskih sustava te lanaca opskrbe.

Svi studentski timovi su svojim rješenjima oduševili žiri, koji nije imao lak zadatak odrediti tko je najbolji te su svi zaslužili jednakovrijedne novčane nagrade.

Prvu ekipu činili su Iva Madunić, Mislav Kovač i Ljuban Tomić; drugu Duje Srhoj i Dario Vranješ; treću Ante Radačić i Matino Brajković; četvrti tim su bili Božo Božinović, Mislav Ivanda, Mateo Medak i Ana Žuljević; a peti Ivana Kožul, Andrej Mucić i Marko Brigić.

Scroll to Top
Malcare WordPress Security