Predavanje: Akademik dr.sc. Nir Tusk–“Poduzetništvo i inovacije – jezik inovacije”

U petak, 13. svibnja 2022. godine s početkom u 13.00 sati predavanje “Poduzetništvo i inovacije – jezik inovacije”.
Predavač je akademik dr. Nir Tusk.

Dr. Nir Tusk iskusan je akademik i stručnjak s više od 25 godina međunarodnog iskustva u području društvenog kapitala, poduzetništva i
inovacija – kao i ponosan potomak hrvatske obitelji Morpurgo. Za vrijeme svog mandata izvanrednog profesora na Sveučilištu u Osaki i kao NYU-ov globalni istaknuti znanstvenik, Nir je za Sveučilište u New Yorku osnovao Institute for Impact and Intrapreneurship, putem kojega kulturu inovacija dijeli s onima kojima je najpotrebnija.

Prije toga, Nir je bio zadužen za rast i jačanje utjecaja u idealist.org – najvećoj svjetskoj online platformi za akviziciju talenata – na poziciji voditelja odjela za rast i razvoj, te je doveo organizaciju Ashoka –  najveću svjetsku organizaciju za socijalno poduzetništvo – u Izrael, nakon što je proveo neko vrijeme kao direktor globalne zajednice u Ashoki u Washington DC-ju, čime je povezao više od 3000 socijalnih poduzetnika u 72 države. Nir je obranio doktorat na Sveučilištu Cambridge u području društvenih i političkih znanosti, te je tamo napisao i disertaciju o društvenim mrežama, društvenom kapitalu i namjernim zajednicama. Prethodno je vodio inicijative za istraživanje politika u Community Development Foundation u Londonu, kao i Odjel za društvena pitanja u izraelskom parlamentu u Jeruzalemu.

Scroll to Top
Malcare WordPress Security