EEN sastanak u Splitu: Sveučilište u Splitu i HGK ugostili partnere iz sektorskih grupa Agri-food i Turizam iz 30 zemalja svijeta

Sveučilište u Splitu kao suorganizator s Hrvatskom gospodarskom komorom, bilo je domaćin sastanka sektorskih grupa Enterprise Europe Network (EEN) Hrvatske Agri-food i Turizam. Od 15. do 17. svibnja, partneri iz 30 zemalja okupili su se u Splitu kako bi istražili hrvatsku ponudu u prehrambenoj branši i sektoru turizma, s posebnim fokusom na tvrtke iz Splitsko-dalmatinske županije. Događanje i sastanci održani su u SPINIT inkubatoru.

Tijekom sastanka, partnerima je omogućen obilazak Stella Croatica agro-parka i tvrđave Klis, pružajući im uvid u bogatu povijest i ljepotu kraja. Također su imali priliku upoznati četiri iznimne hrvatske tvrtke koje su predstavile svoje poslovanje i proizvode. Tvrtka Dot Your Spot, zajedno sa Zlatkom Kovačićem, predstavila je digitalna rješenja koja trenutno nude unutar uslužnih djelatnosti, s posebnim naglaskom na njihov najnoviji projekt e-Dozer. Nakon njih, Bože Šarić iz Statima predstavio je dvije tvrtke Hotel’s Touch i Plurato Sailfin, kojima već nekoliko godina osvajaju tržišta. Tvrtka Orgula grupa, predstavljena od strane vlasnika Petra Zekana, bavi se prodajom i preradom maslinovog ulja te proizvodnjom ostalih prehrambenih proizvoda namijenjenih gourmet segmentu tržišta. Također, vlasnici tvrtke Poetica Distillery, Drago Nosić i Jelena Majić Nosić, predstavili su svoju tvrtku koja se bavi proizvodnjom džina.

Treći dan događanja održan je decentralizirani trening, koji je okupio oko 200 sudionika uživo i online. Voditeljica projekta Enterprise Europe Network Hrvatska, Tina Pahić iz HGK, upoznala je sudionike s aktivnostima projekta koje su rezultirale nizom uspješnih poduzetničkih priča. Zahvaljujući tim aktivnostima, postignuti su značajni rezultati u jačanju konkurentnosti, osnaživanju stručnih kapaciteta tvrtki te plasmanu inovativnih proizvoda i usluga na jedinstveno tržište, ali i šire.

Sveučilište u Splitu od 2008. godine aktivni je partner Enterprise Europe Network (EEN) Hrvatska, kroz koju pomaže tvrtkama i znanstvenicima na području Dalmacije u internacionalizaciji njihova poslovanja, pronalasku izvora financiranja i zaštiti intelektualnog vlasništva

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security